Signes vitals 2002. Les tendències que configuren el nostre futur. |
(259) |
PUBLICACIONES EN CATALÁN. |
Ens plau comunicar-vos que el Centre UNESCO de Catalunya, en col·laboració amb la Fundació Caixa Sabadell i de l'Obra Social i Cultural de "Sa Nostra" acaba de publicar el llibre "Signes vitals 2002. Les tendències que configuren el nostre futur". |
Aquesta obra del prestigiós Worldwatch Institute mostra de manera gràfica i detallada les tendències clau que moltes vegades ignoren els mitjans de comunicació i els líders mundials.
Algunes de les troballes d'aquest any són:
· Les vendes mundials de pesticides s'han multiplicat per 15 des del 1950. Però els agricultors continuen perdent per culpa de les plagues la mateixa proporció de les collites que fa 50 anys.
· En el 2001, les temperatures mitjanes mundials de la superfície van ser les segones més càlides registrades, cosa que afegeix pressió perquè els estats aprovin el Protocol de Kyoto i redueixin l'ús de combustibles fòssils i l'emissió de diòxid de carboni.
· Els refrescos són la tercera beguda comercial més popular del món, superada només pel te i la llet. L'augment del consum de refrescos, que desplaça ràpidament begudes més sanes, contribueix a l'increment dels índexs mundials d'obesitat.
· La superfície forestal que el Consell d'Administració Forestal certifica que es gestiona correctament, es va doblar amb escreix entre el 1998 i el 2001, perquè els consumidors van augmentar la demanda de productes de fusta certificats.
· Els ingressos del sector biotecnològic nord-americà, que domina el mercat mundial, es van multiplicar per cinc en el 2000 i van passar de menys de 5.000 milions el 1989 a 25.000 milions el 2000. Aquest ràpid increment és el resultat de la progressiva incorporació de la biotecnologia a moltes indústries, com la farmacèutica, l'agrícola i la cosmètica.
Podeu adquirir aquesta obra al preu de 15 euros a les llibreries o directament al Centre UNESCO de Catalunya (per telèfon, fax, correu electrònic o a través del web). -- Centre UNESCO de Catalunya. Mallorca, 285 pral. 08037 - Barcelona. Tel: 93 458 95 95 Fax: 93 457 58 51 A/e: s.batet@unescocat.org
Insertado
por: cipi-cpn (21/11/2002) |
Fuente/Autor:
Centre UNESCO de Catalunya.
Mail: s.batet@unescocat.org |
Valoración
Comentarios
|