iberica 2000.org

[Propuestas]  [En portada] [Directorio]  [Lo + nuevo]

AQUESTA MATINADA ENS HA DEIXAT ANTONIO ESTEVAN.
FUNDADOR DE XÚQUER VIU I DE LA FUNDACIÓ NOVA CULTURA DE L’AIGUA

Antonio Estevan fundador de Xúquer Viu i membre destacat de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua va ser una persona clau en l’impuls de les propostes de la Nova Cultura de l’Aigua al País Valencià.

Contribuïdor importantíssim de la mobilititat i el transport sostenible es va bolcar des de 2003 en lluitar contra la sobrexplotació del Riu Xúquer per aconseguir la seua plena recuperació, contribuint de manera notable als esforços que aquests darrers anys s’han dedicat al Xúquer i que ha significat un autèntic canvi social.

(imagen omitida)


Va ser fundador de Xúquer Viu i formava part de la seua Junta Directiva. En el conflicte del transvasament Xúquer-Vinalopó, fortament contestat des de la Ribera i altres comarques valencianes en el seu projecte original, va ser la persona clau que possibilità la modificació del projecte, amb la cancel·lació del planificat a la presa de Cortes de Pallàs (a 100 km de la desembocadura) i el seu trasllat a la Marquesa, a tan sols 3 km de la desembocadura.

Antonio Estevan deja toda una trayectoria de integridad profesional.
Un gran esfuerzo realizado por inyectar sensatez, con el trasvase Xúquer-Vinalopó...






Antonio Estevan persona compromesa social i ecològicament es va recórrer la geografia valenciana, donant xerrades i organitzant reunions que van permetre la presa de consciència de nombroses persones cap als problemes de l’aigua i la necessitat de canviar la seua gestió.

La prestigiosa Fundació "Ecología y Desarrollo", que és un referent molt important en temes de mediambient li va concedir al passat mes d’agost el premi "Desarrollo Sostenible 2008" a Antonio Estevan, que malhaurdament no podrà replegar.

(imagen omitida)


Però no sols com científic i intel·lectual, sinó com a persona Antonio Estevan deixa un buit immens entre totes les persones i entitats que li conegueren i li tractaren.

Des de Xúquer Viu volen manifestar el nostre condol més profund per la pèrdua d’un amic que ha sigut el nostre mestre. Gràcies, Antonio, per la teua generositat i compromís.


"EL FUTURO DEL XÚQUER Y NUESTROS RÍOS. EL LEGADO DE ANTONIO ESTEVAN". SUECA 27 DE NOVIEMBRE. XÚQUER VIU.

El Profesor Pedro Arrojo, Hidrólogo y Economista
reconocido profesionalmente a nivel mundial,
nos hace serias reflexiones que tocan la llaga de este conflicto del agua
que divide sin escrúpulos-políticos a las gentes valencianas.


Un mensaje que estamos obligados a escuchar, para poder obtener nuestras propias conclusiones,
sin influencias de aquellos que quieren enriquecerse a toda costa y a cualquier precio. Con argumentos tecnócratas, que disfrazan y engañan, creando guerras por el agua utilizando al agricultor como estandarte, para justificar sus sueldos y sus protagonismos de poder sin medida.

La Organización Xúquer Víu, nos ofrece este acto
en la Casa de la Cultura de Sueca. Valencia. (Noviembre 2008)




Curriculum:
Pedro Arrojo Agudo es doctor, y profesor del Departamento de Análisis Económico de la Universidad de Zaragoza. Es Premio Goldman de Medio Ambiente-2003 para Europa y miembro del Comité MAB (Hombre y Biosfera) de la UNESCO. Ha asesorado a la Comisión Europea en materia de planificación hidrológica y coordinado varios informes al respecto. Es también Miembro del Consejo del Agua de la Cuenca del Ebro. En su trayectoria vital ha integrado su currículum científico de carácter interdisciplinar, como economista y como físico, con un activo compromiso social. En la Universidad de Zaragoza ha desempeñado diversos cargos de responsabilidad entre ellos el de Vicerrector.




"EL FUTUR DEL XÚQUER I ELS NOSTRES RIUS. EL LLEGAT D´ANTONIO ESTEVAN" SUECA, 27 DE NOVEMBRE DE 2008. XÚQUER VIU.

Graciela Ferrer, nos explica los detalles en los que se encuentra técnicamente la Cuenca Hidrográfica del ríu Xúquer.


Una explicación en valenciano que nos pide sigamos velando por conseguir la vida sana del ríu Xúquer, que está muy lejos aún de ser una realidad. Una clara exposición a los habitantes de estas comarcas valencianas, para seguir permaneciendo alerta para hacer cumplir las normativas legales y europeas, en todos los planes previstos con el trasvase Xúquer-Vinalopó; y la efectividad de las depuradoras urbanas que vierten sus aguas.

XúquerVíu.org. Casa de la Cultura de Sueca. Valencia. (Noviembre 2008)




Graciela Ferrer, es economista y master en ciencias ambientales, ha participado en proyectos de investigación sobre política ambiental urbana, ecología industrial y gestión hídrica. Forma parte del grupo de trabajo de la Fundación Nueva Cultura del Agua dedicado al seguimiento de la implantación de la Directiva Marco del Agua en España.

Graciela Ferrer Matvieychuc (1973, Mar del Plata - Argentina)
Llicenciada en Ciències Econòmiques (Universitat de València)- 1998
Màster en Economia Ecològica (Universitat Autònoma de Barcelona)- 2002
Màster en Gestió Fluvial Sostenible i gestió integrada de l´aigua (Universitat de Saragossa) - en curs, finalitza en decembre de 2008. Socia fundadora de l´Associació Xúquer Viu i secretària de l´associació des de la seua creació en 2004. Al llarg d´aquest anys, ha participat activament en les activitats de defensa del Xúquer i els seus ecosistemes associats, que ha portat a terme aquesta associació, proporcionant assessorament tècnic (anàlisi de documentació, elaboració d´informes, elaboració de presentacions, etc.), realitzant activitats de divulgació (xerrades, articles de premsa, notes de premsa...) i movilització ciutadana i col•laborant en la coordinació de activitats de sensibilització. Ha treballat juntament amb Antonio Estevan en el si de Xúquer Viu per paralitzar el transvasament Xúquer-Vinalopó des de Cortes de Pallàs. Fruit de l´anàlisi realitzada al llarg de 2004-2006, es va publicar el llibre: Ferrer, G., Estevan, A. i La Roca, F (2006) "El conflicto del Trasvase Júcar-Vinalopó" (Ed. Bakeaz - Col•lecció Nueva Cultura del Agua).
Des de finals de 2004 col•labora amb la Fundació Nova Cultura de l´Aigua. En l´àmbit d´aquesta entitat, des de 2006 coordina juntament amb Francesc La Roca, el Observatori de Seguiment de la Implementació de la Directiva Marc de l´Aigua en Espanya. Els resultats de les dues fases d´aquest projecte d´avaluació de la aplicació de la Directiva Marc de l´Aigua en les diferents demarcacions hidrogràfiques espanyoles es presentaren en Madrid en juny de 2007 i juny de 2008, respectivament, i poden consultar-se en la plana de web de la FNCA (Fnca.eu...).
Des de 2001 treballa a la Universitat de València com a Tèncnica Superior d´Investigació adscrita a projectes europeus.

Informació relacionada, desde ibérica 2000:

* La calidad del agua del Júcar en Cullera (Enllasos...)
* Plataforma Xúquer viu

Antonio Estevan nos explica en detalle, el trasvase Xúquer Vinalopó.



* Con la pérdida de este hombre dedicado a la Defensa de la Ecología, la Naturaleza y nosotros, perdemos un gran aliado en esta lucha encarnizada por defender la conservación del Medio Ambiente y por devolver el sentido común de una sociedad que vive de espaldas en el uso respetuoso de los recursos naturales... (Enlace...)



"EL FUTUR DEL XÚQUER I ELS NOSTRES RIUS. EL LLEGAT D´ANTONIO ESTEVAN" SUECA, 27 DE NOVEMBRE DE 2008. XÚQUER VIU.

Emili Piera -periodista medioambiental de estas tierras-, nos hace algunas interesantes reflexiones al respecto...


Una explicación en valenciano que nos abre los ojos ante este conflicto del agua... que está siendo una auténtica batalla de despropósitos políticos por encubrir informes y documentación... debido a las presiones de los intereses creados, por un urbanismo salvaje y avaricioso.

XúquerVíu.org. Casa de la Cultura de Sueca. Valencia. (Noviembre 2008)


>> Autor: silvia3942 (20/09/2008)
>> Fuente: Xuque Víu. Comunitat Valenciana.


[Propuestas]  [En portada] [Directorio]  [Lo + nuevo]

(C)2001. Centro de Investigaciones y Promoción de Iniciativas para Conocer y Proteger la Naturaleza.
Telfs. Información. 653 378 661 - 693 643 736 - correo@iberica2000.org